• Prisen deles ut årlig til enkeltpersoner eller selskaper som har bidratt til å forbedre handel og økonomiske relasjoner mellom de to landene

Det spansk-norske handelskammeret (SNCC) i Madrid har overrakt ACCIONA den prestisjetunge Borgund 2024-prisen. Prisen deles ut årlig til de som, i offentlig eller privat sektor, har bidratt til å forbedre økonomiske og kommersielle relasjoner mellom Spania og Norge, åpne opp markeder og tjene som et referansepunkt for å øke verdien av organisasjoner og personer som administrerer handel mellom de to landene på en profesjonell og bærekraftig måte.

Prisen ble i år utdelt for 10. gang, og det var Antonio Roig, global leder for Construction Business Development, som mottok prisen på vegne av ACCIONA. Overrekkelsen fant sted i Madrid, hvor det deltok internasjonale ledere fra det spansk-norske næringslivet samt Norges ambassadør i Spania, Nils Haugstveit.

 

ACCIONA I NORGE

ACCIONA har solid erfaring fra norsk infrastruktursektor. Selskapet har deltatt i omfattende prosjekter som prosjektering og bygging av Follobanens jernbanetunneler, som forbinder byene Oslo og Ski, og jernbanelinjen Sandbukta - Moss - Såstad (SMS), en del av Bane NORs intercity-program, som har som mål å fremme forbindelser mellom landets hovedbyer og redusere trafikken rundt hovedstaden Oslo.