Hva leter du etter?

Vant internasjonal pris for E6-innovasjon

18.11.2022
  • ACCIONA mottok nylig den prestisjetunge prisen «Special Recognition» under TEKLA Global BIM 2022 Awards for sitt innovative arbeid på E6-prosjektet mellom Ranheim og Værnes.
  •  «For oss er prisen en stor anerkjennelse, sier Francisco Vicente Soto», prosjektdirektør for utbyggingsprosjektet Ranheim – Værnes.

ACCIONA mottok nylig den prestisjetunge prisen «Special Recognition» under TEKLA Global BIM 2022 Awards for sitt innovative arbeid på E6-prosjektet mellom Ranheim og Værnes.

«For oss er prisen en stor anerkjennelse, sier Francisco Vicente Soto», prosjektdirektør for utbyggingsprosjektet Ranheim – Værnes.

 

Konkurrerte med 130 prosjekter

Selskapet ble hedret for bruk av bygningsinformasjonsmodellering (BIM-metodikk) i prosjekteringen av det omfattende infrastrukturprosjektet E6 Ranheim-Værnes, som ACCIONA for tiden bygger i Trøndelag.

Prosjektet konkurrerte med mer enn 130 andre prosjekter fra 37 land.

«Det at vi når opp blant 130 andre prosjekter, viser at vi har lyktes med å finne gode teknologiske løsninger i et komplisert veiprosjekt», sier Vicente Soto.

 

Effektiv utveksling av data

 

ACCIONA ble tildelt prisen av en teknisk jury som fremhevet effektiv bruk av åpne standarder for å skape en sømløs utveksling av data mellom de ulike teamene som jobbet med strukturelle utfordringer, modelleringer, tekniske tegninger og koordinering innenfor prosjektet.

Gjennom bruk av BIM har ACCIONAlyktes med å utvikle et modellbasert design gjennom bruk av innovative metoder, prosesser og teknologier for de fleste involverte aktører i prosjektet.

«I E6-prosjektet Ranheim – Værnes har vi vært bevisst på å benytte oss av moderne og innovative metoder for å løse strukturelle utfordringer underveis i dette store prosjektet», sier prosjektdirektøren i ACCIONA.

 

TEKLA Global BIM Awards har utviklet seg til å bli en av de fremste internasjonale referanseprisene i sektoren, som vurderer de beste byggeprosjektene som har blitt utført ved bruk av BIM-programvaren Tekla Structures.

 

Prosjektet E6 Ranheim-Værnes

Kontrakten, som ble tildelt ACCIONA av Nye Veier i 2018, innebærer prosjektering og bygging av 23 kilometer firefelts motorvei. Totalt vil åtte kilometer være fordelt på tre tunneler, med en lengde på opptil fire kilometer.

 

I prosjektet inngår også tre bruer og flere toplanskryss. Denne nye infrastrukturen vil utvide veien fra to til fire felt og vil forbedre sikkerheten og øke trafikkflyten i den nordlige delen av Trøndelag.

 

Byggearbeidet forventes å være ferdig i 2025.

Flytt opp

DU ER BARE ETT STEG UNNA!

For å fullføre registreringen må du bekrefte påmeldingen i eposten vi har sendt deg.

YOU'VE ONLY GOT ONE STEP LEFT!

Please confirm your subscription in the email we just sent you to complete the registration and you will be able to download your ebook.

DU ER ALLEREDE REGISTRERT!

Om du ikke har mottatt e-poster fra oss, sjekk din «søppelpost» og legg oss til i adresselisten din, slik at du kan motta nyheter uten problem.

labelSubscribeError

Du har nå meldt deg av vårt nyhetsbrev. Du vil ikke lenger motta flere nyhetsbrev, med mindre du melder deg på igjen. Tusen takk.