Hva leter du etter?

Erna Solberg tok første spadetak for ny E6 fra Ranheim til Værnes

01.09.2020

I 2018 valgte Nye Veier ACCIONA som totalentreprenør for å planlegge og bygge 23 km av motorveien mellom Ranheim og Værnes. E6 Værnes-Ranheim er et av de største veiprosjektene i Trøndelag på lang tid.

Partene har allerede jobbet sammen i halvannet år for å forbedre og planlegge prosjektet. Nå er Nye Veier og ACCIONA i gang med byggearbeidet, og prosjektet skal etter planen skal være ferdig innen 2025.

 

Tirsdag 1. september ønsket ACCIONA og Nye Veier statsminister Erna Solberg velkommen til markeringen av oppstarten av E6 Ranheim-Værnes. Statsministeren fikk ta det første spadestikket.

 

– Bedre veier vil bety større arbeidsmarkedsregion og bedre muligheter for næringslivet i Trøndelag, hvor ikke alle kan jobbe digitalt. Det er fortsatt mange i vårt land som trenger fysisk transport for å få tingene gjort. Vi mener det er riktig å bygge landet sammen, sa statsminister Solberg til de fremmøtte.

 

22 roser

Ordfører i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes, var også med på markeringen. – Ny E6 mellom Ranheim og Værnes er en gigantinvestering på et kjærkomment tidspunkt. Den bygger landet, regionen og arbeidsmarkedet sammen. Den reduserer reisetiden, øker verdiskapingen, og den fjerner kø- og gjennomgangstrafikk. Jeg har likevel med meg 22 roser i denne anledningen. Det er én rose for hvert menneske som er drept eller hardt skadd på strekningen Ranheim til Åsen bare de siste ti årene. Det tegner en enda større himmel over det prosjektet som tusenvis av årsverk nå skal ta fatt på, sa Vigdenes før han overrakk 22 røde roser til statsministeren.

 

Takket alle som har bidratt

Utbyggingsdirektør i Nye Veier, Johan Arnt Vatnan, benyttet anledningen til å takke alle som har bidratt i prosjektet. – Takk til ACCIONA, til Multiconsult og Rambøll. Takk til saksbehandlerne i administrasjonene i kommunene, i fylkeskommunen og andre sektormyndigheter. Takk til næringsliv, og spesielt til Norges Lastebileierforbund, for all støtte. Og takk til alle medarbeidere i Nye Veier som har stått på sent og tidlig for å komme dit vi er i dag.

 

Har lært av hverandre

 

Mer enn syv kilometer av den nye veien vil gå under bakken, med tre tunneler som vil bli mellom en til fire kilometer lange. I løpet av planleggingsperioden på ett og et halvt år har ACCIONA og Nye Veier blant annet arbeidet for å forbedre sikkerheten i tunnelene.

 

- Vi har vært samlokalisert med Nye Veier i Trondheim siden 2018, og virkelig dratt nytte av hverandres kompetanse. Vi gleder oss til å ta fatt på byggingen sammen med våre underentrepenører og samarbeidspartnere. For ACCIONA er det viktig at prosjektene våre skaper så store positive ringvirkninger og verdier som mulig lokalt, sier Lena Rudstrøm, forretningsutviklingsdirektør for Norden i ACCIONA..

 

Når prosjektet er fullført vil E6 mellom Ranheim og Værnes få to nye kjørefelt, midtdeler og fartsgrense på 110 km/t. Oppsummert vil strekningen bli mer trafikksikker, få bedre trafikkflyt og kortere reisetid. Det er anslått at reisetiden vil forkortes med fem minutter.

 

I tillegg til fordelene en mer effektiv og trafikksikker vei fører med seg, vil dette prosjektet også skape en store lokale ringvirkninger. I løpet av de neste årene mens veien bygges, vil det være et stort behov for arbeidskraft og ulike leveranser. De flere hundre arbeidstakerne på prosjektet vil blant annet trenge et sted å sove og mat å spise.

 

 

Flytt opp

DU ER BARE ETT STEG UNNA!

For å fullføre registreringen må du bekrefte påmeldingen i eposten vi har sendt deg.

YOU'VE ONLY GOT ONE STEP LEFT!

Please confirm your subscription in the email we just sent you to complete the registration and you will be able to download your ebook.

DU ER ALLEREDE REGISTRERT!

Om du ikke har mottatt e-poster fra oss, sjekk din «søppelpost» og legg oss til i adresselisten din, slik at du kan motta nyheter uten problem.

labelSubscribeError

Du har nå meldt deg av vårt nyhetsbrev. Du vil ikke lenger motta flere nyhetsbrev, med mindre du melder deg på igjen. Tusen takk.