Denne nettsiden benytter egne og tredjeparts cookies. Ved å forstsette å navigere på denne nettsiden, aksepterer du . Om du ønsker kan du forandre dine instillinger i din nettleser.

Hva leter du etter?

  Energi

  En av verdens ledende aktører innen fornybar energi

  ACCIONA er det største globale energiselskapet som utelukkende opererer i fornybar energisektoren, og er til stede i over 20 land på fem kontinenter. Selskapet arbeider primært med fem teknologier: vind, solkraft (PV), termisk solkraft, vannkraft og biomasse . 

  Selskapet opererer mer enn 9600 megawatt (MW) egeninstallert kapasitet, og produserer årlig rundt 22 Terawattimer (TWh) av utslippsfri elektrisitet.  Dette tilsvarende forbruket til over seks millioner husstander. ACCIONA har også utviklet prosjekter for tredjeparter, og installert nesten 2000 MW for andre. 

  Takket være våre 30 år med erfaring i fornybar energisektoren, kan vi tilby pålitelige og effektive løsninger basert på de mest avanserte teknologiene. 

  ACCIONA markedsfører også 100% fornybar kraft på el-markeder og gjennom bilaterale kontrakter med store kunder, med spesielt fokus på selskaper som ønsker å redusere karbonavtrykket sitt. 

  Basert på vår omfattende erfaring som vindkraftoperatør har ACCIONA utviklet sin egen vindturbinteknologi.  I 2016 avtalte ACCIONA fusjon med det tyske selskapet Nordex i 2016 og en global leder innen turbinproduksjon ble skapt. Parallelt ble ACCIONA den største aksjonæren i Nordex, og opprettholder dermed sin tilstedeværelse i hele vindkraftverdikjeden. 


  Data fra 2019 *Data fra 2018

  Aktiviteter Energi

  vind

  vind

  Ledende innen vindkraft, med en lang merittliste

  ACCIONA er en av de ledende aktørene i verden innen utvikling, bygging, drift og vedlikehold av vindparker, med mer enn 20 års erfaring fra bransjen.

  Forretningsmodellen vår kjennetegnes av å være til stede i hele verdikjeden, fra ressursvurdering, via utvikling og bygging av anlegg til drift og vedlikehold av vindparker og salg av energi eller forvaltning av operasjoner knyttet til kvotehandel. Vi har også utviklet vår egen vindturbinteknologi gjennom ACCIONA Windpower, som har blitt kjøpt av det tyske selskapet Nordex. ACCIONA har blitt hovedaksjonær i Nordex.

  Vi har installert nesten 8 000 MW vindkraftkapasitet. Den står for rundt 80 % av vår fornybare produksjon.

  Vi har også bygd nesten 1 900 MW for andre kunder, noe som styrker vår kompetanse på vindkraftløsninger som tilpasses det enkelt prosjekt.

  - 7 929 megawatt egeneid kapasitet

  - 6 502 megawatts konsolidert kapasitet

  - 224 prosjekter, egne vindparker

  - 6 274 turbinenheter installert

  SOLKRAFT (PV)

  SOLKRAFT (PV)

  Pionerer på store anlegg

  ACCIONA har vært en pioner innen installasjon av store solcelleanlegg med kapasitet som overstiger 1 MW. I 2001 bygde selskapet et anlegg ved Tudela (Navarra) som var det største PV anlegget i Spania på den tiden (1,2 MWp). Anlegget var utstyrt med et eksperimentelt område for å teste ut teknologiske løsninger for senere utvikling.

  Siden den gang har vi blitt et av de dyktigste selskapene for denne typen installasjoner, og vi har installert 1 141 MWp i 33 store anlegg, både eid av selskapet eller bygget for tredjepartskunder (for eksempel de såkalte «solhagene»). Vårt nyeste store prosjekt er Puerto Libertad (Mexico), et av de største i Latin-Amerika med 405 MWp. Andre unike anlegg inkluderer El Romero Solar (246 MWp), i Atacamaørkenen (nord i Chile) og Sishen (94 MWp) i Sør-Afrika. De siste anleggene vi har fullført, var tre anlegg i Egypt (186 MWp) og tre til i Ukraina (57 MWp), som ble fullført i år. Vi bygger også to nye anlegg i Chile (126 MWp) og to anlegg i Ukraina på totalt 44 MWp

  - 1141 MWp total egeneid kapasitet

  - 505 MWp konsolidert kapasitet

  - 33 installerte store anlegg

  - 98 MWp tredjepartskapasitet

  Termisk solkraft (CSP)

  Termisk solkraft (CSP)

  ACCIONA ble en pioner i 2007 da selskapet koblet Nevada Solar One, et 64 MW parabolsk sylinderanlegg i Nevada-ørkenen (USA) til strømnettet. Det ble det første selskapet i verden som bygde et CSP-anlegg etter prosjektene som ble gjennomført i California mellom 1985 og 1991, noe som førte til et nytt liv for denne fornybarteknologien.

  Siden den gang har selskapet installert (også under eget eierskap) fem nye anlegg, alle i Spania, med en total kapasitet på 249,80 MW. Selskapet installerte også et 1 MW anlegg i Saguaro (Arizona, USA) for kraftselskapet Arizona Public Service (APS).

  AVTALE OM SALG AV CSP-ANLEGGENE I SPANIA

  27. februar 2018 offentliggjorde ACCIONA en avtale om å selge de fem CSP-anleggene i Spania, med en total kapasitet på 250 MW, til ContourGlobal plc. Avtalen ble inngått 10. mai 2018.

  Gjennom forretningsområdet Industrial tilbyr ACCIONA sin brede erfaring innen prosjektering, bygging, drift og vedlikehold av CSP-anlegg til kunder som totalentrepenør som leverer EPC/nøkkelferdige prosjekter.

  - 64 megawatt egeneid kapasitet

  - 1 megawatt tredjepartskapasitet

  - 1 anlegg

  - 194 GWh produsert i 2018

  VANNKRAFT

  VANNKRAFT

  Vår andre teknologi når det gjelder produksjon

  Vannkraft har vært en av ACCIONAs aktiviteter siden selskapet startet med energiproduksjon. Det var i utgangspunktet en prosess med modernisering og oppgradering av små vannkraftanlegg, og senere utviklet virksomheten seg til bygging av nye anlegg.

  Derfor har vi betydelig erfaring med denne teknologien, både når det gjelder vurdering av vannressursen og med prosjektering, bygging, drift og vedlikehold av anlegg. Etter et stort oppkjøp av vannkraftanlegg fra Endesa i 2009, eier vi nå totalt 76 anlegg i en rekke elvebassenger i Spania, med en total kapasitet på 876 MW (det konsoliderte tallet er identisk). Det gjør vannkraft til vår nest største kilde for kraftproduksjon etter vindkraft.

  - 876 megawatt total kapasitet

  - 78 anlegg

  - 7 regioner i Spania

  - 2 581 GWh produsert i 2018

  BIOMASSE

  BIOMASSE

  Energi fra levende organismer

  Hos ACCIONA er vi eksperter på å prosjektere, bygge og drifte store biomasseanlegg for storskalaproduksjon av elektrisitet. Vi var pionerer i Sør-Europa da vi koblet et biomasseanlegg ved Sangüesa (Navarra, Spain) til strømnettet i 2002. Dette er et anlegg som produserer 30,2 MW, og som har vært et referansepunkt i bransjen siden.

  Byggingen av to andre anlegg i Spania, et av dem det første i Europa som var utstyrt for på bruke biomasse av planter og trær, har styrket kunnskapen vår, spesielt i forhold til de logistikkmessige aspektene ved forsyning av råmaterialer. Bortsett fra den fornybare naturen, er produksjon ved hjelp av biomasse en måte å utvikle verden på, for å strukturere territoriet, utnytte landbruksressurser og bekjempe skogbranner, for å nevne noe.

  - 61 megawatt total kapasitet

  - 61 megawatt konsolidert kapasitet

  - 3 anlegg

  - 428 GWh produsert i 2018

  Flytt opp

  DU ER BARE ETT STEG UNNA!

  For å fullføre registreringen må du bekrefte påmeldingen i eposten vi har sendt deg.

  YOU'VE ONLY GOT ONE STEP LEFT!

  Please confirm your subscription in the email we just sent you to complete the registration and you will be able to download your ebook.

  DU ER ALLEREDE REGISTRERT!

  Om du ikke har mottatt e-poster fra oss, sjekk din «søppelpost» og legg oss til i adresselisten din, slik at du kan motta nyheter uten problem.

  labelSubscribeError

  Du har nå meldt deg av vårt nyhetsbrev. Du vil ikke lenger motta flere nyhetsbrev, med mindre du melder deg på igjen. Tusen takk.